Documenten

De documenten

Hieronder vindt u al het materiaal voor de 5 lessen over de varianten van het Nederlands buiten Europa. Begin met het downloaden en bekijken van de handleiding.


De downloads voor de leerlingen bevatten alle kopieerbladen en opdrachten uit de vijf basislessen die u aan de leerlingen geeft. De downloads voor de docent bevatten alle achtergrondinformatie, zoals lesopbouw en didactische tips. Er is ook uitbreidingsmateriaal voorhanden waarmee u bepaalde onderdelen verder kunt uitdiepen. Daarin zitten ook extra kopieerbladen voor de leerlingen.


Elk downloadbaar document is een pdf. In de pdf's staan ook videolinks: op uw computer kunt u gewoon op de link in het document klikken om naar de betreffende video te gaan.

 

Elke klasgroep is anders. U weet zelf het best hoe u uw eigen klas moet aanpakken, wat nuttige en interessante informatie is en wat niet. We hebben dit lespakket zo uitgewerkt dat u meteen aan de slag kunt. Mocht u evenwel iets willen overslaan of aanpassen, dan kunt u dat gerust doen. Het uitbreidingsmateriaal is bedoeld om extra tijd aan bepaalde onderwerpen te besteden, maar u kunt het ook gebruiken als huiswerk of om iets uit de oorspronkelijke les te vervangen.

Met de steun van